
Konijn met pruimen
Konijn met pruimen
Konijn wordt dan misschien minder en minder gegeten ondanks dat het ontzettend voedzaam en lekker is. Het bevat ongeveer drie keer meer omega 3-vetzuren dan bijvoorbeeld zalm. Daarnaast bevat konijn ook twee keer meer ijzer dan spinazie.
Een typisch Belgisch gerecht als "konijn met pruimen" mag als het van ons afhangt absoluut niet van de radar verdwijnen. Daarom kiezen we voor de traditionele bereiding waar het konijn gegaard wordt in bier en geserveerd wordt met pruimen en krielaardappelen.
Allergenen
-
Selderij
-
Melk
-
Soya
-
Granen
Voedingswaarden
Parameter | Eenheid | Per 100g product |
---|---|---|
Energie - caloriewaarde | KJ | 546 |
Energie - caloriewaarde | Kcal | 130 |
Vetten | g | 3.1 |
Waarvan verzadigd | g | 1.2 |
Koolhydraten | g | 15.4 |
Waarvan suikers | g | 1.5 |
Eiwitten | g | 6.9 |
Zout | g | 0.62 |